GeRuisloze communicatie 1-daagse - Schakel om

GeRuisloze communicatie 1-daagse

geruisloze comminicatie 1-daagse training

Als studentendecaan van de Hogeschool Rotterdam spreek ik veel (techniek-) studenten met autisme en de training Geruisloze Communicatie heeft me extra handvatten gegeven om mijn gesprekken effectiever te maken. Het is bijzonder wat ik in 1 dag al heb geleerd... en het smaakt zeker naar meer! (S.I. Huijbregts)

Deze training heeft mij tools gegeven voor mijn dagelijkse onderwijspraktijk. Ik kan meten aan de slag. Daarnaast heb ik nieuw zelf inzicht verworven. Ik heb vandaag de theorie aan de lijve ondervonden. (Natalie van der Wijk-Spoelstra, intern begeleider)

Een zeer leerzame trainingsdag met veel inzichten op het gebied van communicatie. Op een duidelijke en rustige manier gebracht. En maakt me nieuwsgierig naar meer. Ik zal hier zeker in mijn werk en prive gebruik van maken. (Carla Wierda, psych. verpleegkundige)

Een inspirerende dag met een trainer die zeer deskundig is rondom gespreksvoering bij mensen met autisme op een dusdanige manier toepasbaar is voor gespreksvoering in het algemeen. (Jos Derksen, coach leerkrachten Primair onderwijs)

Laagdrempelige training met een goede verhouding tussen theorie en praktische oefening. Een 'must" voor docenten in het MBO (D.M. docent MBO)

Veel inzicht en praktische tips voor communicatie met mensen met autisme (K.K., docent MBO)

Reacties van deelnemers

In deze training worden aspecten van autisme uitgelegd die we regelmatig tegenkomen in het onderwijs. Je krijgt meer inzicht in autisme en tips om je communicatie te ontdoen van Ruis zodat je goed kan aansluiten bij deze studenten. Je krijgt een aantal tools aangereikt die bijzonder goed aansluiten bij mensen met autisme maar ook te gebruiken zijn voor alle andere studenten, collega’s, op het werk en in de privé-sfeer.

Een van de technieken die we bespreken is het gebruik van het model van de logische niveaus van Dilts. Door gebruik te maken van deze techniek haal je ook de Ruis weg bij de persoon met autisme en help je hem/haar makkelijker woorden te vinden voor wat hij/zij denkt en ervaart.

Je kadert zodoende je gesprekken en dat maakt dat je sneller tot de kern komt. Op deze manier voelt de ander zich gehoord en gesteund. Jij krijgt sneller zicht op wat er speelt. Een mooie manier om Ruis uit je communicatie te halen. Na de training komt een intervisie moment zodat je zoveel mogelijk uit de training kan halen.

In company
  • Minimaal 6 deelnemers
  • Maximaal: 12 deelnemers
  • Duur: 9.00 – 17.00 uur

Voor meer informatie of een offerte, neem vrijblijvend contact op.

Comments are closed