Stress, wat doet het met ons brein? Tips voor studenten - Schakel om

Stress, wat doet het met ons brein? Tips voor studenten

stress

Tips voor studenten om stress te managen.

Stress wat doet het met ons brein? Weet je dat je hersenen zo’n 20% van je energie gebruiken om te functioneren. Ik hoor je al denken, dat is veel. Daarom is het zo belangrijk dat je goed voor jezelf  zorgt om onnodig energieverlies tegen te gaan.

Hier een aantal tips om goed met stress om te gaan.

Annelies van der Spek heeft het boek geschreven Mindfulness bij volwassenen met autisme. Een helder geschreven boek met praktische oefeningen. Een echte aanrader. Vraag een van je familieleden of huisgenoten om mee te doen. Ook voor mensen zonder autisme erg zinvol. [bcp pid=”1001004010309651″ type=”img”] [/bcp]

  • Bewegen heeft ook een positieve invloed op de hersenfuncties. Als je gaat studeren blijf dan ook sporten en bewegen. Zorg dat je voldoende ontspanning inplant in je rooster. Dat is even belangrijk als schoolzaken inplannen!
  • Als je geen sporter bent, ga per dag een stuk lopen of fietsen. Als je al dagelijks naar je school/universiteit loopt of fiets heb je al goed wat beweging.
  • Zorg dat je voldoende slaapt.

Als jij zelf nog tips hebt om stress te reduceren, geef het door in het veld hieronder. Het is fijn als we van elkaar horen wat werkt.

Jacqueline

De trainingen worden gegeven door Jacqueline van Laar. Zij is jaren werkzaam geweest als docent/mentor en als coördinator studeren met een functiebeperking aan de Hogeschool Leiden. Ze begeleidt startende werknemers met autisme. Zij adviseert managers en HRM medewerkers waar op te letten bij autisme op de werkvloer.

Comments are closed