We willen het graag goed doen, tips voor studenten - Schakel om

We willen het graag goed doen, tips voor studenten

goede inwerkperiode

Wanneer je deze tips gebruikt, merk je dat je zelf meer grip hebt op het gesprek. Het maakt het gesprek voor jouzelf nuttig en ook voor de docent. Het vermindert stress. Dan maak je goed gebruik van de tijd en de energie die je erin steekt.

Tips voor studenten

  •  Wanneer je uitgenodigd wordt voor een gesprek, vraag (per mail of persoonlijk) waar het over gaat en wat je ervoor kunt voorbereiden. Dan weet je wat je kunt verwachten en dit voorbereiden met ouders/begeleiders of coach.
  • Weet je niet wat er besproken wordt, maak dan zelf een lijstje met items/vragen waar jij over wilt spreken. Zo weet je zeker dat wat voor jou belangrijk is, ook besproken wordt. Maak dit lijstje samen met je ouders, begeleider of coach. Bekijk ook regelmatig dit lijstje tijdens je gesprek, zo blijf je geconcentreerd op de punten die belangrijk zijn voor jou.
  • Wanneer je even na wilt denken over een antwoord, zeg dan tegen jouw docent: “ik denk hier even over na”. Zo weet hij/zij dat je tijd nodig hebt om je antwoord te formuleren. Je voorkomt hiermee dat hij/zij een weer volgende vraag stelt.

Succes!

Als je zelf nog tips hebt, laat het weten. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen, zet ze in het veld hieronder.

Jacqueline

De trainingen worden gegeven door Jacqueline van Laar. Zij is jaren werkzaam geweest als docent/mentor en als coördinator studeren met een functiebeperking aan de Hogeschool Leiden. Ze begeleidt startende werknemers met autisme. Zij adviseert managers en HRM medewerkers waar op te letten bij autisme op de werkvloer.

Comments are closed